Review: Makerfire MICRO FPV 64mm Mini RC Racing Drone BNF

Review: Makerfire Crazypony MICRO FPV 64mm Mini RC Racing Drone BNF DSM2

Onlangs kreeg ik van Gearbest de Makerfire Crazypony toegestuurd.

Link https://www.dutch-rc.nl/go/makerfire-crazypony

De Crazypony is tijdelijk in de aanbieding voor € 59,-

De Crazypony is een Eachine E010 met een motor upgrade, nieuwe flight controller een nieuwe canopy en een CM275T AIO Camera.
De Eachine E010 kennen we al en is een goede basis om je budget Tiny Whoop te maken. De CM275T hebben we ook al eerder gezien echter Makerfire gebruikt v1.2 ipv de v1.0 die ik al eerder gezien heb.

Door gebruik te maken van een door vacuum gevormde canopy is er een mooie en lichtgewicht camera plaats ontworpen door Makerfire.

Makerfire heeft de E010 genomen en daar dus een andere flight controller in gezet, zoals al bij de Beecore Review was opgemerkt is het gemis van batterij voltage echt wel een struikelpunt vind ik als je geen OSD hebt. Op de gemonteerde FC met ingebouwde DSM2 ontvanger is helaas ook niet aan telemetry gedacht en moet je op gevoel de eerste vluchten doen en daar je timer op afstellen.

Makerfire heeft ook geupgrade motors gemonteerd 17500KV motors qua thrust lijken ze redelijk goed om de E010 met camera de lucht in te krijgen, Wel zijn ze met connector dus eenvoudig te vervangen.

Foto’s

Normaal maak ik voor de maiden foto’s voor het geval ik iets crash en niet direct te herstellen is.

In dit geval had ik dat niet gedaan en hoewel ik afgelopen winter heel wat uren binnen gevolgen had met de E010 is het me toch gelukt om de Crazy te gaan met de Makerfire en na een aanvaring met een glazen deur waarvan ik te laat zag dat die dicht zat heb ik direct het frame gebroken. Ik had hem al enige tijd staan en was vergeten dat ik nog geen foto’s gemaakt had voor ik het frame en de flight controller ging vervangen.

Hieronder dus wat foto’s van Gearbest zelf en later mijn foto’s van na de verbouwing.

Hoe vliegt de Crazypony

Omdat ik na de eerste crash het frame gelijmd heb met UV lijm was hij wel weer goed te vliegen en heb ik de meegeleverde batterij meerdere malen leeg letterlijk leeg gevlogen omdat er geen telemetry of OSD is.

Je kunt met een opgeladen Crazypony 200mAh 3.7v 35c lipo ongeveer 2 minuten vliegen en als ik de tijd meet met de TH% timer op de Taranis zit je net boven de minuut vol gas. (EDIT: Ik heb andere reviews gezien en die halen ca. 4 minuten, wellicht is mijn batterij of camera gewoon slecht)

De motors zijn voldoende qua thrust en ik denk dat de vliegduur grotendeels aan de camera te verwijten is, de CM275T v1.2 wordt namelijk nog steeds net zo heet als de v1.0. Ik heb na een minuut aan gemeten en het heetste punt van de camera was 95 graden.

Voldoende dus om te schrikken als je hem aan tikt.

De pony komt met BetaFlight/SPRACINGF3EVO 3.0.1 Oct 18 2016 / 10:36:44 (48b7b4f) en is dus al redelijk verouderd.
Je kunt wel eenvoudig een nieuwe versie er op zetten.

De PID’s zijn gewoon de standaard Betaflight settings voorde SP Racing F3 EVO en vliegen wel aardig.

Echter vind ik wel dat wanneer je zo iets op de markt gaat zetten je best iets meer moeite mag doen en niet alleen telemetry toevoegen maar ook Betaflight settings moet aanpassen want VBAT en telemetry staan wel aan maar worden niet gebruikt, als je die uit zet gaat de processor van 25% naar 20%

Tevens kan een beetje PID tuning vooraf geen kwaad vind ik.

Tot heden ben ik niet erg tevreden over deze versie en nadat ik met Makerfire gesproken heb blijkt dat ze ook een Frsky versie hebben die wel telemetry heeft. Echter is deze niet bij Gearbest te koop en alleen via hun Amazon winkel die weer niet aan NL levert,..

Mijn oplossing

Mijn oplossing voor alle problemen waar ik tegen aan liep is het volgende.

Ik heb een Frame van de Furibee F36 gepakt en daar de motors in gezet.
Het frame van de F36 heeft meer flex en weegt ook iets minder dan van de E010 / H36
Daar heb ik een Furibee F3 flight controller in gezet en de camera op de 5v pads van de voltage step up gesoldeerd.
Ik heb de Makerfire canopy daar op dezet en de camera er in.

Zo heb ik dus mijn eigen Crazypony versie gemaakt en heb ik wel het actuele voltage op de Taranis en kan ik dus op tijd landen zonder lipo’s te slopen.

Parts list

Furibee F36 frame https://www.dutch-rc.nl/go/furibee-f36-frame/
Furibee F3 Flight Controller https://www.dutch-rc.nl/go/furibee-f3-fc/
CM275T Camera https://www.dutch-rc.nl/go/cm275t/

Makerfire Crazypony https://www.dutch-rc.nl/go/makerfire-crazypony

 

Bekijk ook:

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten