Preview: Dronekeeper Mini – Buzzer met eigen batterij

Preview: Dronekeeper Mini, Een buzzer met eigen batterij

Heb jij dat ook, Je crasht en hup je batterij komt los. Daar gaat het doel van je buzzer en LED’s?

Mij is dat al meerdere malen overkomen. Lekker aan het vliegen boven een weiland, CRASH en onthouden daar bij de paardenbloemen ergens moet hij liggen. En dan gewoon 15 minuten 30 meter verderop zoeken naar een 500mm GPS build quadcopter.

Want ja de LED’s zie ik niet en de buzzer hoor ik ook niet, Dan zal hij wel in die sloot liggen want de batterij zit met 2 straps en klittenband aan de batterijplaat vast dus die is vast niet los gekomen, Jawel eindelijk gevonden met Google Maps want deze keer had ik gelukkig de Taranis dit keer niet uitgezet en bedacht ik mij dat ik de GPS coördinaten gewoon in Maps kon intypen en daar heen lopen.

En gelukkig niet de sloot maar wel die batterij los, Handig zo’n buzzer.

Die S500 ben ik 2 maal kwijt geweest en beide keren de batterij los. Gelukkig weinig schade en beide keren binnen 20 minuten gevonden, Wel een nadeel FPV vliegen en wel een spotter erbij maar die kon natuurlijk ook niet precies zien waar hij viel. (Ik woon in een laagvlieg gebied waar veel militaire trainingen zijn, FPV mag sowieso al niet buiten in NL maar ik mag al niet eens vliegen zonder spotter.

Helaas was dat niet alles qua missende quads, Onlangs kreeg ik een Martian_S frame voor review en die raakte ik bij de 2e lipo al kwijt.
Op een 3s redelijk gevlogen en in plaats van naar huis en tunen toch even die 4s proberen, Veel oscillaties en ineens een vreemde beweging en ging hij richting de bomen. Krak hoorde ik net buiten het zicht dus naar de bomen en zoeken. Vrouw en dochter een app gestuurd en mee zoeken.

Na 1 week nog geen stukje prop gevonden, De Runcam 3,. Nergens, Niks noppes te vinden in de bomen en zover ik in de sloot kon kijken ook niets. Buzzer jazeker, Maar direct na de crash was het “Telemetry Lost” dus batterij los en niet er vandoor gegaan want RSSI Low heb ik zeker niet gehoord.

Mijn oplossing

Dronekeeper mini

Na het definitief verliezen van de Martian met een waarde van € 350,- inclusief FPV camera en Runcam 3 ben ik gaan kijken naar een oplossing. Daarbij kwam ik een YouTube video tegen met daarin de DroneKeeper Mini, En handig knal geel apparaat met een 1S LiPo en een buzzer. Het idee is dat wanneer hij zijn voeding vanaf de normale LiPo verliest de buzzer gaat schreeuwen om hulp. En er zit een bewegings sensor in die na een vooraf ingestelde tijd de (30sec, 1min, 5min, 8min of 10min) de buzzer activeert.

En als hij niet stabiel ligt of het waait? Ook daar heeft DroneKeeper aan gedacht, want je kunt ook nog instellen dat hij altijd gaat piepen na 30min, 60min of 90min. Nadeel hiervan is dat hij na bijvoorbeeld een half uur vliegen gaat piepen terwijl je hem niet kwijt bent.

Ik heb contact gezocht met de fabrikant en die was bereid mij een DroneKeeper Mini toe te sturen zodat ik het zelf eens kan testen.

Hieronder zijn advertentie

Over de fabrikant

De fabrikant en verkoper NicheMall bestaat iets meer dan een jaar en bevindt zich in Zuid Korea, Hij reageert vrij snel via mail en de website oogt wat minder fancy dan we van sommige bedrijven gewend zijn.

http://www.nichemall.net

Prijs van de Dronekeeper mini is $19 wat ongeveer €17,- is. Bestel je er meer dan worden ze wat goedkoper.

  • 5 of meer $18.40
  • 20 of meer $17.90
  • 30 of meer $16.15
  • 50 of meer $15.20

Wellicht iets om met een club of wat vrienden te bestellen en de korting te delen.
Verzendkosten voor 1 stuks zijn $6,99 samen komt dat op $25,99 wat in Euro’s momenteel € 22,75 is.

Prijzen zijn dus wel koers afhankelijk, Stijgt de Dollar in waarde dan betaal je iets meer, Zakt hij dan ben je voordeliger uit.

Echter wie kan er een quad kwijt raken voor maar € 25,-? De mijne zijn vaak 10x zo veel waard, Zeker als er een action camera op zit.

Review

Zodra ik de DroneKeeper ontvang zal ik hem uitgebreid testen en mijn bevindingen hieronder plaatsen.

Hier wel wat details,

Afmeting 35x14x11mm
Gewicht 6 gram
Ingangs voltage 2S tot 4S
Geluidsniveau min 90dB @10cm

Voor nu, hier de reviews van wat andere mensen.

Werk in uitvoering

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten