Review: Aurora 68, 68mm Crazy Brushless Whoop

Review: Eachine Aurora 68, 68mm Crazy Brushless Whoop

Banggood heeft mij de Eachine Aurora 68 toegestuurd voor een review, Ik moet zeggen dat hij best wel lekker vliegt voor zo’n klein ding.

Product link: https://www.dutch-rc.nl/go/aurora-68/

Eachine Aurora 68 68mm FPV quadcopter

De Eachine Aurora 68 is een 70mm (Ja ik denk dat mijn schuifmaat iets anders is dan de Chinese variant) brushless quadcopter met FPV camera en On Screen Display, Eigenlijk alles wat je van een micro mag verwachten.

De Aurora heeft 4 blads propellers gemonteerd op 1102 11500KV motors en met de meegeleverde 2s LiPo is dat dus 85.100 toeren (3.7v per cell 7.4×11.500 = 85.100) en de propellers zijn ipv 31mm ook nog eens 38mm. Samen zorgt dit er dus voor dat het gewicht van 73.4 gram totaal incl batterij geen enkel probleem is om lekker mee te vliegen.

Net als de Chinese schuifmaat wijkt ook de Chinese weegschaal iets af, Op Banggod weegt de Aurora 68 47,5 gram en op mijn weegschaal weegt hij 50,74 gram zonder LiPo. Maar zoals gezegd, Hij vliegt prima ondanks het gewicht.

In de doos

De Aurora komt netjes verpakt in een kartonnen doos en daarin een stuk uitgesneden foam waar de Aurora lekker stevig in zit.
Op de buitenkant staat een kleuren foto van de Aurora 68 en wat basis gegevens zoals het type flight controller met geïnstalleerde software, Dat er een OSD, VTX en LED stip op zitten.

Eachine Aurora 68 doos bovenkant Eachine Aurora 68 doos voorkant

Tevens staat er een vinkje bij het type ontvanger, In mijn geval kreeg ik de DSM2/DSMX versie, Ik heb hem kunnen verbingen met DSMX 2048 en dus 11ms.

Ook staan de afmetingen op de verpakking en een sticker met type ontvanger en “No test” Help!!!!

Eachine Aurora 68 doos links

In de doos vinden we eerst de Quick Start Guide V1.0

De handleiding bevat 22 pagina’s met een complete parts list en setup details voor DSM, FrSky en Flysky tot en met enkele Betaflight settings VTX kanalen en LED status details.

Eachine Aurora 68 quick start guide

Vervolgens vinden we de Aurora zelf compleet gemonteerd en vlieg klaar in een stevig stuk uitgesneden foam met daarnaast de 2s LiPo, wat elastiekjes en een stuk klittenband voor de batterij, een inbus sleutel 1.5mm, een kleine kruiskop schroevendraaier, reserve propellers, en 2 verschillende USB snoeren. 1 is een 4 pin 1.0mm connector naar Micro USB zoals veel ander flight controllers hebben en de ander is een 4 pin connector naar een USB A connector om direct in de PC of Laptop te gebruiken. Die 2 kabeltjes zijn ook handig voor andere FC’s als je bijvoorbeeld een kapotte USB aansluiting hebt, Dit zijn dezelfde Micro JST SH 1.0 stekkels als bijvoorbeeld op een CC3D of SP Racing F3 gebruikt worden.

Aurora 68 verpakking Schroevendraaier en 1.5mm inbus Elastiek voor batterij Eachine Aurora 68 LiPo 7.4v 2s 400mAh 30C reserve propellers 38mm 2 gaats 4 bladen4p JST naar Micro USB 4p JST naar USB

De LiPo is een 2s dus 7.4v en 400mAh 30C, dit is voor rustig vliegen een kleine 3 minuten en bij flink door vliegen ongeveer anderhalf tot twee minuten, Ik heb een hover test gedaan en die kwam op 3:15 uit en als ik de TH% teller van de FrSky Taranis aan houdt is dit 1:27 vol gas.

De Eachine Aurora 68

De Eachine Aurora 68 is dus zoals gezegd een 70mm schuin gemeten van motor tot motor Micro Quad, Hier hebben ze Brushless 1102 motors voor gebruikt en een Omnibus F3 flight controller voorgeïnstalleerd met Betaflight 3.1.0 van December 2016 (inmiddels is de laatste stabiele versie 3.1.7 04-04-2017 en dus wel de moeite waard om te upgraden)

# version
# Betaflight/OMNIBUS 3.1.0 Dec 2 2016 / 16:47:34 (01968ff)

Maak vooraf wel even een Dump (of gebruik de dump onderaan deze post) omdat Eachine wel de LED’s en modes al voor je heeft ingesteld en het is dus niet nodig dat je dit zelf allemaal weer gaat instellen, Tenzij je het toch al anders wilde doen dan Eachine in gedacht had.


Belangrijk wat wel een puntje is, Je krijgt gen waarschuwing voor lege batterij met de standaard settings.

Betaflight Aurora 68 Cell Warning

De Cell Warning staat op 2.9 wat dus onder het minimum ligt en ook ver onder wat goed is voor je LiPo.
Ik heb de waring nu op 3.5v staan en land dan zsm.


Verder vinden we nog een buzzer die is voorgeprogrammeerd op aux3 (aux1 is arm aux2 is modes Rate/Arco Angle en Airmode. Standaard sta je dus in Acro) een AIO 600TVL Camera met 48 kanaals 25mw VTX en dit alles op een carbon frame met een paar uitsteeksels naar boven om de RHCP cloverleaf antenne te beschermen.

Deze steken ca 40mm uit boven de quad en ik weet niet of je nu beter je antenne kunt buigen of het risico lopen dat je een duct breekt door deze arm waardoor de kracht dus vele malen groter wordt.

Eachine Aurora 68 68mm FPV quadcopter Aurora 68 600TVL 48ch AIO VTX Aurora 68 AIO VTX Eachine Aurora 38mm props Eachine Aurora 38mm props Eachine Aurora antenne Eachine Aurora kanalen Eachine Aurora connector voor USB Eachine Aurora 68 4in1 ESC 10a Aurora 68 4in1 ESC 10a Eachine Aurora 68 motor Eachine Aurora 68 1102 motor Eachine Aurora BuzzerAurora 68 OSD

 

Binden Spectrum mode

In de handleiding staat stap voor stap vermeld hoe je de FrSky met de Taranis X9d moet binden en de Flysky versie met een i6 moet binden, Ik heb de DSM versie en die moet je dus binden via Betaflight commands.

Eerst gebruik je een van de meegeleverde kabels om de Aurora met Betaflight te verbinden, Dan zou ik eerst een Dump maken via de CLI tab en dan Dump te typen om terug te kunnen naar de basis indien nodig. (Even tekst kopieren naar een word of ander text bestand)

Vervolgens kun je kiezen of je eerst upgrade en daar de standaard settings weer in terug zet of om eerst je zender te binden.

Upgraden doe je niet door de boot pads te verbinden maar vie de CLI met het commando DFU en daarna SAVE
Hierna ga je naar het firmware scherm en kies je de laatste versie van de Omnibus Flight Controller. (Kies wel OMNIBUS en niet de F4 of SD versie). Vervolgens update je de firmware.

Binden doe je niet met een bind knop zoals de FrSky en Flysky versie maar via de CLI tab maar dan met het commando “set spektrum_sat_bind = 9” voor DSMX of “set spektrum_sat_bind = 5” voor DSM2 vervolgens type je SAVE (Standaard staat de DSM versie ingesteld op SPEKTRUM2048 voor een 11ms verbinding en indien jouw zender dit niet kan kun je hem eerst bij Configuration op SPEKTRUM1024 zetten voor 22ms)

Nadat je SAVE getikt hebt start de Aurora opnieuw op maar dan moet je even de USB los halen, Ik zou dat aan de PC kant doen. en verbind je nogmaals de quad waardoor de ontvanger in bind mode komt te staan. Dit herken je aan het oranje lampje wat snel knippert.

Nu kun je de zender laten verbinden met je Aurora 68 en gaat het lampje branden.

Als dit is gebeurt ga je terug naar de CLI tab en type je “set spektrum_sat_bind = 0” om de bind mode af te sluiten en type je weer SAVE voordat je nog een maal de USB kabel los haalt.

Nu is je nieuwe quad helemaal klaar om te vliegen, Je kunt bij modes nog even nakijken of je inderdaad kunt switchen er armen.

Maiden

Eerst heb ik een hover test gedaan in de hal, Hierbij viel het heel erg op dat in Angle Mode de Aurora niet erg graag op zijn plaats blijft hangen en zeer de nijging heeft om alle kante op te driften. Met trims iets bijgesteld maar even later ging hij gewoon weer een andere kant op. Dit is een minpuntje maar hij is natuurlijk ook niet bedoeld om stil te hangen, We willen vooruit met een FPV quad.

De hover test duurde 3:15 en als ik de TH% teller van de FrSky Taranis aan houdt is dit 1:27 vol vermogen.

Na het opnieuw laden van de LiPo (lader overigens niet meegeleverd omdat dit niet echt in instap model is maar iets meer richting de hobbyist.) was het tijd om naar buiten te gaan.

Buiten lekker wat rondjes gevlogen door de straat en pas te laat kwam ik er achter dat de batterij waarschuwing niet kwam en lag ik op zijn kop op straat. Gelukkig alles nog heel en opnieuw laden en direct even de waarschuwing van 2.9v naar 3.5v gezet om niet opnieuw verrast te worden.

Zolang je vooruit vliegt heb je totaal geen last van het driften en het bereik heb ik tot 75m getest waarbij ik achter een metalen schuurtje zat en de Aurora aan de andere kant over de straat vloog.

Het beeld is lekker helder en de antenne lijkt niet super veel last te hebben van de carbon ringen die er omheen zitten, Ik vlieg meestal met LHCP en kon ruim voldoende signaal krijgen van de gemonteerde RHCP antenne. Normaal levert Eachine standaard LHCP en nu dus niet.

Conclusie

Na een aantal batterijen gevlogen te hebben is de vlieg tijd 2:30/3:00 minuten en vind ik hem wel fijn vliegen.
Veel beter dan de Makerfire en ook beter dan de zelf gebouwde Tiny Whoops van oa de E010 en H36.

Voordeel is dan ook dat het een goed gebouwde quad is met degelijke onderdelen. Ik heb nog gezocht naar een LiPo upgrade omdat ik het idee heb dat 30C soms net niet genoeg is maar alles wat ik kon vinden was niet op voorraad.

Je zou een 3 gram zwaardere 430mAh van MyLipo kunnen proberen http://www.mylipo.de/Lipo-430mAh-74V-30C-60C-JSTrot-Stecker maar die heeft op papier slechts iets meer vermogen dan de standaard LiPo al zou het goed kunnen dat de standaard LiPo niet levert wat er op de sticker staat.

Verder zou ik nog willen adviseren om vast wat reserve onderdelen te bestellen want de camera bevestiging en de ducts zullen wel eens kunnen sneuvelen bij een stevige crash. Of een compleet reserve frame want de prijs is daarvan niet echt hoog met € 17,50

Ik wil Banggood bedanken voor het toesturen van de Eachine Aurora 68 en ik verwacht hem rondom het huis zeker nog te gebruiken.

Product link: https://www.dutch-rc.nl/go/aurora-68/

Spares

Enkele aanbevolen reserve onderdelen zijn:

Compleet frame https://www.dutch-rc.nl/go/aurora-68-frame/
Ducts https://www.dutch-rc.nl/go/aurora-68-ducts/
Camera bevestiging https://www.dutch-rc.nl/go/aurora-68-camera-mount/
LiPo 2s 400mAh 30C https://www.dutch-rc.nl/go/aurora-stock-lipo/

Overige onderdelen https://www.dutch-rc.nl/go/aurora-68-spares/

Bekijk ook:

Dump stock Betaflight

# dump

# version
# Betaflight/OMNIBUS 3.1.0 Dec 2 2016 / 16:47:34 (01968ff)

# name
name Aurora68

# resources
resource BEEPER C15
resource MOTOR 1 B08
resource MOTOR 2 B09
resource MOTOR 3 A03
resource MOTOR 4 A02
resource MOTOR 5 B07
resource MOTOR 6 B06
resource MOTOR 7 NONE
resource MOTOR 8 NONE
resource MOTOR 9 NONE
resource MOTOR 10 NONE
resource MOTOR 11 NONE
resource MOTOR 12 NONE
resource SERVO 1 NONE
resource SERVO 2 NONE
resource SERVO 3 NONE
resource SERVO 4 NONE
resource SERVO 5 NONE
resource SERVO 6 NONE
resource SERVO 7 NONE
resource SERVO 8 NONE
resource PPM B04
resource PWM 1 NONE
resource PWM 2 NONE
resource PWM 3 NONE
resource PWM 4 NONE
resource PWM 5 NONE
resource PWM 6 NONE
resource PWM 7 NONE
resource PWM 8 NONE
resource LED_STRIP A08

# mixer
mixer QUADX

mmix reset
# servo
servo 0 1000 2000 1500 45 45 100 -1
servo 1 1000 2000 1500 45 45 100 -1
servo 2 1000 2000 1500 45 45 100 -1
servo 3 1000 2000 1500 45 45 100 -1
servo 4 1000 2000 1500 45 45 100 -1
servo 5 1000 2000 1500 45 45 100 -1
servo 6 1000 2000 1500 45 45 100 -1
servo 7 1000 2000 1500 45 45 100 -1

# servo mix
smix reset

# feature
feature -RX_PPM
feature -VBAT
feature -INFLIGHT_ACC_CAL
feature -RX_SERIAL
feature -MOTOR_STOP
feature -SERVO_TILT
feature -SOFTSERIAL
feature -GPS
feature -FAILSAFE
feature -SONAR
feature -TELEMETRY
feature -CURRENT_METER
feature -3D
feature -RX_PARALLEL_PWM
feature -RX_MSP
feature -RSSI_ADC
feature -LED_STRIP
feature -DISPLAY
feature -OSD
feature -BLACKBOX
feature -CHANNEL_FORWARDING
feature -TRANSPONDER
feature -AIRMODE
feature -SDCARD
feature -VTX
feature -RX_SPI
feature -SOFTSPI
feature -ESC_TELEMETRY
feature VBAT
feature RX_SERIAL
feature MOTOR_STOP
feature FAILSAFE
feature CURRENT_METER
feature LED_STRIP
feature OSD

# beeper
beeper GYRO_CALIBRATED
beeper RX_LOST
beeper RX_LOST_LANDING
beeper DISARMING
beeper ARMING
beeper ARMING_GPS_FIX
beeper BAT_CRIT_LOW
beeper BAT_LOW
beeper GPS_STATUS
beeper RX_SET
beeper ACC_CALIBRATION
beeper ACC_CALIBRATION_FAIL
beeper READY_BEEP
beeper MULTI_BEEPS
beeper DISARM_REPEAT
beeper ARMED
beeper SYSTEM_INIT
beeper ON_USB

# map
map TAER1234

# serial
serial 20 1 115200 57600 0 115200
serial 0 1 115200 57600 0 115200
serial 1 0 115200 57600 0 115200
serial 2 64 115200 57600 0 115200

# led
led 0 0,7::COI:0
led 1 7,7::CTO:0
led 2 8,7::CTO:0
led 3 15,7::COI:0
led 4 0,0::C:0
led 5 0,0::C:0
led 6 0,0::C:0
led 7 0,0::C:0
led 8 0,0::C:0
led 9 0,0::C:0
led 10 0,0::C:0
led 11 0,0::C:0
led 12 0,0::C:0
led 13 0,0::C:0
led 14 0,0::C:0
led 15 0,0::C:0
led 16 0,0::C:0
led 17 0,0::C:0
led 18 0,0::C:0
led 19 0,0::C:0
led 20 0,0::C:0
led 21 0,0::C:0
led 22 0,0::C:0
led 23 0,0::C:0
led 24 0,0::C:0
led 25 0,0::C:0
led 26 0,0::C:0
led 27 0,0::C:0
led 28 0,0::C:0
led 29 0,0::C:0
led 30 0,0::C:0
led 31 0,0::C:0

# color
color 0 0,0,0
color 1 0,255,255
color 2 0,0,255
color 3 30,0,255
color 4 60,0,255
color 5 90,0,255
color 6 120,0,255
color 7 150,0,255
color 8 180,0,255
color 9 210,0,255
color 10 240,0,255
color 11 270,0,255
color 12 300,0,255
color 13 330,0,255
color 14 0,0,0
color 15 0,0,0

# mode_color
mode_color 0 0 1
mode_color 0 1 11
mode_color 0 2 2
mode_color 0 3 13
mode_color 0 4 10
mode_color 0 5 3
mode_color 1 0 5
mode_color 1 1 11
mode_color 1 2 3
mode_color 1 3 13
mode_color 1 4 10
mode_color 1 5 3
mode_color 2 0 10
mode_color 2 1 11
mode_color 2 2 4
mode_color 2 3 13
mode_color 2 4 10
mode_color 2 5 3
mode_color 3 0 8
mode_color 3 1 11
mode_color 3 2 4
mode_color 3 3 13
mode_color 3 4 10
mode_color 3 5 3
mode_color 4 0 7
mode_color 4 1 11
mode_color 4 2 3
mode_color 4 3 13
mode_color 4 4 10
mode_color 4 5 3
mode_color 5 0 9
mode_color 5 1 11
mode_color 5 2 2
mode_color 5 3 13
mode_color 5 4 10
mode_color 5 5 3
mode_color 6 0 6
mode_color 6 1 10
mode_color 6 2 1
mode_color 6 3 0
mode_color 6 4 0
mode_color 6 5 2
mode_color 6 6 3
mode_color 6 7 6
mode_color 6 8 0
mode_color 6 9 0
mode_color 6 10 0
mode_color 7 0 3

# aux
aux 0 0 0 1400 2100
aux 1 27 1 1525 2050
aux 2 1 1 1150 1500
aux 3 12 2 1550 2100
aux 4 0 0 900 900
aux 5 0 0 900 900
aux 6 0 0 900 900
aux 7 0 0 900 900
aux 8 0 0 900 900
aux 9 0 0 900 900
aux 10 0 0 900 900
aux 11 0 0 900 900
aux 12 0 0 900 900
aux 13 0 0 900 900
aux 14 0 0 900 900
aux 15 0 0 900 900
aux 16 0 0 900 900
aux 17 0 0 900 900
aux 18 0 0 900 900
aux 19 0 0 900 900

# adjrange
adjrange 0 0 0 900 900 0 0
adjrange 1 0 0 900 900 0 0
adjrange 2 0 0 900 900 0 0
adjrange 3 0 0 900 900 0 0
adjrange 4 0 0 900 900 0 0
adjrange 5 0 0 900 900 0 0
adjrange 6 0 0 900 900 0 0
adjrange 7 0 0 900 900 0 0
adjrange 8 0 0 900 900 0 0
adjrange 9 0 0 900 900 0 0
adjrange 10 0 0 900 900 0 0
adjrange 11 0 0 900 900 0 0
adjrange 12 0 0 900 900 0 0
adjrange 13 0 0 900 900 0 0
adjrange 14 0 0 900 900 0 0

# rxrange
rxrange 0 1000 2000
rxrange 1 1000 2000
rxrange 2 1000 2000
rxrange 3 1000 2000

# rxfail
rxfail 0 a
rxfail 1 a
rxfail 2 a
rxfail 3 a
rxfail 4 h
rxfail 5 h
rxfail 6 h
rxfail 7 h
rxfail 8 h
rxfail 9 h
rxfail 10 h
rxfail 11 h
rxfail 12 h
rxfail 13 h
rxfail 14 h
rxfail 15 h
rxfail 16 h
rxfail 17 h

# master
set mid_rc = 1500
set min_check = 1100
set max_check = 1900
set rssi_channel = 0
set rssi_scale = 30
set rc_interpolation = AUTO
set rc_interpolation_interval = 19
set rssi_ppm_invert = OFF
set input_filtering_mode = OFF
set roll_yaw_cam_mix_degrees = 0
set max_aux_channels = 6
set debug_mode = NONE
set min_throttle = 1050
set max_throttle = 2000
set min_command = 1000
set digital_idle_percent = 3.000
set max_esc_throttle_jump = 0
set 3d_deadband_low = 1406
set 3d_deadband_high = 1514
set 3d_neutral = 1460
set 3d_deadband_throttle = 0
set use_unsynced_pwm = OFF
set motor_pwm_protocol = DSHOT600
set motor_pwm_rate = 400
set disarm_kill_switch = ON
set gyro_cal_on_first_arm = OFF
set auto_disarm_delay = 5
set small_angle = 25
set fixedwing_althold_dir = 1
set reboot_character = 82
set beeper_inversion = ON
set beeper_od = OFF
set serialrx_provider = SPEK2048
set sbus_inversion = ON
set spektrum_sat_bind = 0
set spektrum_sat_bind_autoreset = 1
set telemetry_switch = OFF
set telemetry_inversion = ON
set frsky_default_lattitude = 0.000
set frsky_default_longitude = 0.000
set frsky_coordinates_format = 0
set frsky_unit = IMPERIAL
set frsky_vfas_precision = 0
set frsky_vfas_cell_voltage = OFF
set hott_alarm_sound_interval = 5
set pid_values_as_telemetry = OFF
set battery_capacity = 0
set vbat_scale = 110
set vbat_max_cell_voltage = 43
set vbat_min_cell_voltage = 33
set vbat_warning_cell_voltage = 29
set vbat_hysteresis = 1
set current_meter_scale = 400
set current_meter_offset = 0
set multiwii_current_meter_output = OFF
set current_meter_type = ADC
set battery_notpresent_level = 55
set use_vbat_alerts = ON
set use_consumption_alerts = OFF
set consumption_warning_percentage = 10
set align_gyro = DEFAULT
set align_acc = DEFAULT
set align_mag = DEFAULT
set align_board_roll = 0
set align_board_pitch = 0
set align_board_yaw = 45
set max_angle_inclination = 700
set gyro_lpf = OFF
set gyro_sync_denom = 1
set gyro_lowpass_type = PT1
set gyro_lowpass = 90
set gyro_notch1_hz = 400
set gyro_notch1_cutoff = 300
set gyro_notch2_hz = 200
set gyro_notch2_cutoff = 100
set moron_threshold = 32
set imu_dcm_kp = 2500
set imu_dcm_ki = 0
set alt_hold_deadband = 40
set alt_hold_fast_change = ON
set deadband = 0
set yaw_deadband = 0
set throttle_correction_value = 0
set throttle_correction_angle = 800
set yaw_control_direction = 1
set yaw_motor_direction = 1
set servo_center_pulse = 1500
set tri_unarmed_servo = ON
set servo_lowpass_freq = 400
set servo_lowpass_enable = OFF
set servo_pwm_rate = 50
set gimbal_mode = NORMAL
set airmode_activate_throttle = 1350
set failsafe_delay = 10
set failsafe_off_delay = 10
set failsafe_throttle = 1000
set failsafe_kill_switch = OFF
set failsafe_throttle_low_delay = 100
set failsafe_procedure = DROP
set rx_min_usec = 885
set rx_max_usec = 2115
set acc_hardware = AUTO
set acc_lpf_hz = 10
set accxy_deadband = 40
set accz_deadband = 40
set acc_unarmedcal = ON
set acc_trim_pitch = 0
set acc_trim_roll = 0
set pid_process_denom = 4
set blackbox_rate_num = 1
set blackbox_rate_denom = 1
set blackbox_device = SDCARD
set blackbox_on_motor_test = OFF
set ledstrip_visual_beeper = OFF
set sdcard_dma = OFF
set osd_units = IMPERIAL
set osd_rssi_alarm = 20
set osd_cap_alarm = 2200
set osd_time_alarm = 10
set osd_alt_alarm = 100
set osd_main_voltage_pos = 2402
set osd_rssi_pos = 1399
set osd_flytimer_pos = 2454
set osd_ontime_pos = 374
set osd_flymode_pos = 2445
set osd_throttle_pos = 129
set osd_vtx_channel_pos = 200
set osd_crosshairs = 2048
set osd_artificial_horizon = 2248
set osd_current_draw_pos = 97
set osd_mah_drawn_pos = 111
set osd_craft_name_pos = 2434
set osd_gps_speed_pos = 66
set osd_gps_sats_pos = 1410
set osd_altitude_pos = 161
set vcd_video_system = 0
set vcd_h_offset = 0
set vcd_v_offset = 0

# profile
profile 0

set yaw_p_limit = 500
set pidsum_limit = 0.500
set dterm_lowpass_type = BIQUAD
set dterm_lowpass = 100
set dterm_notch_hz = 260
set dterm_notch_cutoff = 160
set vbat_pid_compensation = OFF
set pid_at_min_throttle = ON
set iterm_throttle_gain = 0
set setpoint_relax_ratio = 30
set dterm_setpoint_weight = 200
set yaw_rate_accel_limit = 220
set rate_accel_limit = 0
set accum_threshold = 130
set yaw_accum_threshold = 32
set yaw_lowpass = 0
set p_pitch = 58
set i_pitch = 50
set d_pitch = 22
set p_roll = 43
set i_roll = 40
set d_roll = 20
set p_yaw = 70
set i_yaw = 45
set d_yaw = 20
set p_alt = 50
set i_alt = 0
set d_alt = 0
set p_level = 50
set i_level = 50
set d_level = 100
set p_vel = 55
set i_vel = 55
set d_vel = 75
set level_sensitivity = 2.000
rateprofile 0

# rateprofile
rateprofile 0

set rc_rate = 100
set rc_rate_yaw = 100
set rc_expo = 0
set rc_yaw_expo = 0
set thr_mid = 50
set thr_expo = 0
set roll_srate = 70
set pitch_srate = 70
set yaw_srate = 70
set tpa_rate = 10
set tpa_breakpoint = 1650

#

 

2 reacties

  • Pim op 31 mei 2017 om 14:49

  Heb er net 1 binnengekregen, heb m met een Turnigy Evolution gebinded. Na een standaard set up met betaflight en jullie tips een eerste rondje gevlogen. Probleem is dat als de drone de grond aanraakt hij harder begint te spinnen waarop de enigste mogelijkheid om m te stoppen de arm switch weer om te halen. Ook sloeg hij op hol en moest ik m uit een hoek van t plafond plukken. Ben bang voor een kapotte fc. Heeft iemand een backup van bf van een Aurora 68 icm een Turnigy Aurora waarmee ik kan testen?
  Thanx in advance!

  1. Hoi Pim,

   Ik heb niet de settings voor de Evolution maar wel de basis settings van de DSM versie in het stukje hierboven.
   Dan zou je dat vie de CLI terug kunnen zetten en even opnieuw de receiver wijzigen naar de juiste settings.

   Wat ook kan zijn als hij op hol slaat is een slecht contact bij een van de motor draden. Probeer daar aan alle 12 even te trekken en kijken of ze wel goed vast zitten.

Geef een reactie

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten